Esitykset

Suomen suosituin näytelmä, mitähän näytelmälle on tapahtunut Ohjaaja Antti Heikkisen käsissä ?

Näytelmä  päästää valloilleen vuosien varrella karttuneen taidon ja kokemuksen. Samalla näytelmä kuvaa erästä viehättävää tosiasiaa: iän karttumisesta huolimatta huumori ja sisäinen hehku säilyvät läpi elämän. Kvartetti on yhdistelmä räväkkää huumoria ja virtuoottista näyttelijäntyötä, mitä meiltä Iisalmesta löytyy taatusti.  

Kvartetti näytelmä kertoo neljästä eläkkeellä olevasta oopperalaulajasta, jotka asettuvat asumaan taiteilijoiden vanhainkotiin. He viettävät eläkepäiviään vitsaillen, muistellen vanhoja aikoja ja käyden tahtojen taistelua henkilökunnan kanssa. Heidän rauhansa särkyy, kun joukkon saapuu heidän vanha kollegansa Jean.

Kvartetti-näytelmä on lämminhenkinen komedia maailman oopperalavoilla loistaneista tähdistä, hauska ja vähän tuhmakin. Törmäilevätkö suuret egot vai löytävätkö entiset kollegat yhteisen sävelen. Vaistot ja vietit eivät meitä jätä, vaikka aistit heikkenevät. Iän karttumisesta huolimatta huumori ja hehku säilyvät läpi elämän.

Suomen kantaesitys oli Helsingin Kaupunginteatterissa vuonna 2002 ja sitä esitettiin lähes 10 vuotta, peräti 481 kertaa.

Katso video youtubessa.

Kvartetin esitysajat

Kevään esitykset

La 19.2. klo 18
Su 20.2. klo 13
La 26.2. klo 18
Su 27.2. klo 13
La 12.3. klo 18
Su 13.3. klo 13

Väliaikakahvit:

Työväentalo Aira Åhman puh.nro 040 414 0745

Kaija Toivanen

Pitkästä aikaa lavalla nähdään Kaija Toivanen, joka  näyttelee oopperataivaan kirkkaimpina tähtinä aikoinaan loistanutta Jean Hortonia.

Hannu Parviainen

Rohkeapuheisen Wilfred Bondin roolin tekee Hannu Parviainen, joka on pitkänlinjan näyttelijä Iisalmen Teatterilta.

Teija Ratinen

Hyväntuulisen Cecily Robsonin roolissa nähdään Teija Ratinen. Hän on ollut mukana monessa Mansikkaniemen kesäteatterin esityksessä ja Iisalmen Teatterin Irti Maasta esityksessä viime kaudella.

Pertti Mykkänen

Pertti Mykkänen on aristokraattinen Reginald Paget. Pertti on mahtava luonneroolien tekijä  ja pitkäaikainen näyttelija Iisalmen Teatterissa.

Anna-Kaarina Ylönen

PUVUSTUS JA LAVASTUS

Kape Lappalainen

LAVASTUS

Pekka Huttunen

ÄÄNI JA VALO

Antti Heikkinen

OHJAAJA